Oostende 29.06.2021

Petanquen aan zee.

Omdat Oostduinkerke het nog niet zag zitten (omwille van corona) om ons te ontvangen voor onze jaarlijkse vriendenontmoeting, werd ons een mooi alternatief aangeboden.

Zo trokken we op dinsdag 29 juni 2021 met de bus naar Oostende. We vertrokken om 8 uur met 24 enthousiaste spelers en speelsters om zonder problemen om 10 uur toe te komen aan het lokaal en speelvelden van de Oostendse petanqueclub.

Aan de rand van het grote sportpark “De Schorre” in de buurt van de Oostendse luchthaven waren wij aangenaam verrast door de aanwezige accommodatie. De club heeft hier haar eigen stek met clublokaal, 12 binnenbanen en tot wel 50 buitenbanen. Schitterend !

Na een hartelijk ontvangst en een eerste koffie werd vóór de middag een eerste partijtje afgewerkt. De verbroedering was al direct compleet door de mêlee in doublet. Omwille van de (lichte) regen werd deze eerste wedstrijd nog binnen afgewerkt waar het een gezellige drukte was (we waren met 52 spelers).

Na de middagpauze en het verorberen van onze pistolekes werden nog twee wedstrijden gespeeld op de buitenterreinen. Het ging er gemoedelijk, sportief maar wel competitief aan toe. Tussendoor werd veel gelachen, gedronken en vooral verbroederd.

Het petanquen werd afgesloten met de afkondiging van het eindklassement. Bonheiden deed het zeker niet slecht en in het bijzonder Jenny Goossens die met een fles en een tweede plaats terug op de bus mocht stappen.

Nadat we hartelijk werden uitgewuifd trokken we eerst nog richting Tielt waar we tegen 18 uur werden verwacht voor ons avondmaal in het restaurant Shamrock. In deze schitterende zaak genoten we van een heerlijk maal in een zeer gezellige sfeer aan drie grote ronde tafels.

14.5.2020  Naar aanleiding van het 30 jarig bestaan van de club, geven wij een lijvig fotoalbum uit over de historiek en werking van de club gedurende deze 30 jaar voor 30 euro.

Deze kan besteld worden op jan.dijck49@gmail.com.

18.5.2019 De Wisselbeker Boekel-Berentrode staat in Bonheiden te pronken

23.5.2019 Onze leden hebben de eerste plaatsen gewonnen in de Sportmaand van de gemeente Bonheiden

1.  Verreth-Dijck

2.  Santodimedjo-Claes

3.  De Weerdt-Van der Veer

1.06.2019  De Wisselbeker Bonheiden-Berlicum is ddor onze club gewonnen.

Proficiat aan onze leden